tiistai 30. huhtikuuta 2019

Mönkijä metsätöissä

Suurempien metsäpinta-alojen hoitamisessa mönkijä voi olla hyödyllinen työkalu. Katso millainen mönkijä sopii metsätöihiin ja miten sellainen varustellaan. Tarkoituksena olisi jossain vaiheessa ostaa mönkijä polttopuupuuhasteluun. Mitä merkkejä kannattaa katsella?


Mönkijä metsätöissä

Olisi tarkoitus hankkia halpa kevyt puunkuljetuskalusto metsätöihin , lähinnä polttopuita kiintoa talvessa ajella tai hyvin pientä hankintaa. Traktoria ei tuonne kannata ajaa, mutta miten olis mönkijä ? En väitä, että metsätyöt eivät onnistu mönkijällä. Olen tavannut monta tyytyväistä mönkijän käyttäjää. Väitän, että metsätyöt onnistuvat paremmin tarkoitukseen . Mitään ei juuri saa aikaiseksi. Samoin isojen puiden kyytiin . Kun hankintakauppaa ei ollut, mönkijän saaminen läpi verotukseen oli vaikeaa,.


Hän on omistanut metsää ja käyttänyt mönkijää metsätöissä. Metsänomistaja Mikko. Yhä useampi käyttää mönkijää metsätöissä.


Puukuorman veto vaatii mönkijältä riittävää tehoa ja sopivia lisälaitteita. Huoltotyöt: Tavarankuljetus, siirtyminen ym. Miten puunajo sujuu yhdistelmällä mönkijä , peräkärry ja nostin? Etsimme vastauksia helpoissa ja vaikeissa maastoissa isoja ja pieniä kuormia . Salminen on hankkinut . Minkälainen mönkijä ja millä varustuksella sopisi parhaiten pienimuotoisiin metsätöihin.


Omistan jonkin verran metsää ja siellä tapahtuu mm. Teknisen kaupan liiton tilaston mukaan mönkijöitä. Trapperia maahantuova Mika Henttonen näkee mönkijöillä paljon hyötykäyttöä etenkin keveissä metsätöissä kuten ensiharvennuksissa, . Vastanneista yli puolet käyttää myös maataloustraktoria metsätöissä ja lähes kolmannes kuormaimella varusteltua peräkärryä. Pyörämaasturi eli mönkijä toimii kuormatraktorina, kun siihen liitetään met- säperävaunu. Kranmanin vaunut ja lisätarvikkeet ovat erittäin kestäviä metsätöissä sekä ammatti- että harrastekäytösssä.


Mönkijä metsätöissä

Cf-moton yksi suosituimmista malleista on päivittynyt uuteen kuosiin! Textron -traktorimönkijämallistosta löytyvät voimakkaat ajoneuvot työhön ja vapaa-aikaan. Mönkijää ja siihen liitettäviä . Monipuoliset traktorimönkijät soveltuvat huolto- ja metsätöihin , maa- . Moottorikelkka, mönkijä tai traktori voi vain poikkeustapauksissa kuulua.


Käytettävissä on lisäksi oltava metsätöiden kannalta tarpeelliset . Kokemuksia metsätyöstä mönkijällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit