keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Masennus

Masennus

Lääkärikirja Duodecim. Oireiden mukaan lääkäri luokittelee masennuksen lieväksi, keskivaikeaksi tai vaikeaksi. On oleellista selvittää, kuinka vaikeasta masennuksesta on kyse, . Depression hoito elämän. Tunnista masennuksen oireet ajoissa ja löydä keinoja toimia, ennenkuin masennus pitkittyy. Voit käydä koko omahoito-ohjelman läpi tai valita itsellesi . Mikäli juuri sinä sairastut, . Lue lisää ja hae tarvittaessa apua!


Joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana ja yli puolella heistä se uusii. Joillakin se kroonistuu pysyväksi. Naisilla sairastuminen on . Ohimenevänä tunteena masennus on luonnollinen reaktio erilaisiin pettymyksen, menetyksen tai saavuttamattomuuden kokemuksiin. Arkikielessä masennuksella voidaan tarkoittaa lyhytaikaista mielipahaa, elämäntilanteen laukaisemaa kriisiä tai menetyksen aiheuttamaa . Erittäin vakavasti masentunut ja lievästä alakulosta kärsivä . Lasten masennus on valitettavan yleinen, alidiagnosoitu, alihoidettu ja kuolemanvaarallinen häiriö itsemurhariskin vuoksi.


Varhain alkava masennus usein . Arviolta 1-prosenttia koko senioriväestöstä Suomessa kärsii masennuksesta tai. Moni sairastaa masennusta tietämättään, koska sairastumista ei ole helppo tunnistaa – Kiinnitä huomiota näihin ensimmäisiin oireisiin. Asiantuntija kertoo, miltä masennus näyttää läheisen silmissä ja miten tuet sairastunutta parhaiten. Jos alat väsyä eikä mikään enää kiinnosta, älä jää sinnittelemään yksin.


Masennus

Murrosiässä mieliala voi olla nopeasti vaihtuva. Nuoren herkkää mieltä voi . Ihmismieli on silloin tällöin apea. Jos alakulo jatkuu yli kaksi viikkoa, voi kyse olla masennuksesta.


Miten tunnistaa masennuksen ja apeuden . Mielenterveysongelmat sairauspoissaolojen syynä on kasvanut. Vaikka valtaosa masennuspotilaista voidaan hoitaa, vain . Osa alan asiantuntijoista pitää lääkkeitä jopa masennuksen. TIETOA MASENNUKSESTA.


Masennus

Hoitajan kannattaa kysyä herkästi mielialasta, sillä masennus jää herkästi tunnistamatta. Mikä on normaalia masentuneisuuden tunnetta ja . Noin viidesosalla ihmisistä on elämänsä aikana masennusta. Psykiatrin tehtävänä on tutkia ja hoitaa mielenterveyteen liittyviä häiriöitä.


Tyypillisiä ongelmia ovat mm. Masennuksessa keskeisiä oireita ovat .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit